13 квітня 2012 р.

Народні методи лікування ревматизму

Лікування плодами каштану і нашатирним спиртом

     Плоди каштану дрібно нарізують з шкіркою і заливають нашатирним спиртом. Суміш настоюють в темному місці 10 днів, щоденно збовтуючи. Цим настоєм потрібно натирати хворі суглоби.
Лікування дощовими черв’яками та горілкою

     Накопати 50 грам свіжих дощових черв’яків, скласти їх в скляну банку і залити 100 грам горілки. Банку закрити товстим папером, зав’язати шнурком і поставити її на декілька днів на сонце. Втирати настойку в хворі місця 1 раз на день - ввечері перед сном.
Лікування часником, спиртом і м’ятою
     40 грам порізаного часнику залити спиртом в кількості 100 грам. Для покращення смаку дати 3-5 м’ятних крапель. Пити по 10 крапель 2 рази на день за 30 хвилин до їжі. Цю настойку неможна пити при гіпертонії та вагітним.
Лікування маслом, березовими бруньками і камфорним порошком
     800 грам свіжого масла покласти в глиняний горщик з березовими бруньками шарами по 2,5 см. (шар масла і шар березових бруньок) і так складати поки горщик не буде повним. Горщик закрити кришкою і поставити в добре натоплену дровами піч на 24 години. Після чого масло добре віджати від бруньок і покласти в нього товченої в порошок 8 грам камфори. Таку мазь тримати міцно закритою в холодному місці. Ввечері перед сном натирати болючі місця.
Лікування мурашником

     Метод №1: Болюче місце накрити марлею складеною вдвоє, а зверху на неї накласти мурашкову купу. Це поможе навіть тоді, коли руки і ноги паралізовані. А ще краще пошити мішки на руки і на ноги, в які висипати мурашкову купу, а мішок зав’язати. В таких мішках треба бути 2-3 дні. Після зняття мішків 1 день відпочити, а потім процедуру повторити до тих пір, доки біль не зникне.
     Метод №2: Взяти мурашкову купу і висипати її у відро, а решту зверху досипати кип’ятком. Над парою, яка виділятиметься, необхідно парити болючі місця. Така мурашкова парова ванна дає добрий ефект.
Лікування мурашками та горілкою

     В літрові пляшки набрати до половини мурашок, а решту засипати горілкою і настояти декілька днів у теплому місці. Пити рано і ввечері по 1 чайній ложечці.
Лікування березовим листям

     Пошити мішки по формі ніг до поясниці і форми рук. Мішки набити свіжими березовими листками. Ввечері перед сном встромляти в ці мішки з березовими листками ноги чи руки, які інтенсивно потітимуть в цих мішках. Перед сном мокре листя необхідно замінити на сухе. Необхідно виконати декілька таких процедур для повного одужання.
Лікування відваром із кори ясену

     При ревматизмі необхідно пити відвар з кори ясену. 2 столові ложки подрібненої кори варити в 1 стакані води. Вживати відвар по 1 столовій ложці 3 рази на день.
Лікування порошком із кореня аїру

     При ревматизмі, артриті, суглобних болях використовують корінь аїру, який добре висушують та труть в порошок. 5-6 грам цього порошку приймати на протязі дня в перервах між вживанням їжі.
Лікування медом, насінням кропиви та буркуном

     Запущені хвороби суглобів лікують змішаним із медом насінням кропиви. Такі ліки необхідно вживати досить тривалий час. Для того, щоб не допустити згущення крові, до насіння кропиви додають висушеної трави буркуна, який повинен складати 1/6 частину від об’єму кропиви.
Лікування відваром із оману, лопухом та медом

     Знімає болі в спині, суглобах та кістках вживання відвару із будь-якої частини оману (кореня, стебла, листя чи квіток). 1 столову ложку оману змішати із 1 столовою ложкою подрібненого лопуха. Все залити 1 стаканом кип’ятку, настояти 30 хв., після чого процідити. Відвар розділити на рівні частини і випити напротязі дня і перед сном. А щоб відвар не був гіркий можна додати меду або варення.
Лікування при допомозі мумійо та яєчних жовтків

     При інфекційних артритах вживають мумійо із яєчним жовтком. Щоб провести 1 процедуру необхідно 2 жовтки розтерти з цукром до білого кольоро. Потім до утвореної суміші додати 0,2 грами мумійо (розміром із пшеничне зерно). Все це розтерти до однорідної маси і помаленьку з’їсти. Вживати суміш щоденно, поки не буде вжито 20 грам мумійо, яке можна розбавляти м’ясним або курячим бульйоном.
Лікування листям і ягодами суниць та звіробоєм

     Виведенню з організму солей допомагають свіжі або сушені листя і ягоди суниць. Листя і ягоди вживають без особливої дози. Листя суниць корисно додавати в кожну чайну заварку, а також можна додавати 1 чайну ложечку сушеного звіробою. На 300 грамовий чайник для заварки дати 3 чайні ложечки чаю, 1 столову ложку листків суниць і 1 чайну ложечку звіробою. Суміш залити кип’ятком та настояти 5 хвилин. Пити такий чай розвівши його кип’яченою водою.
Лікування цвітом бузку та горілкою

     При ревматизмі необхідно хворі місця натирати настоєм із цвіту бузку залитого міцною горілкою. Настоювати потрібно 3-4 тижні.
Лікування спиртом, оцтом та "Трійним" одеколоном

     Коли крутить ноги та руки необхідно взяти 100 грам спирту або міцної горілки, 100 грам оцту та 100 грам "Трійного" одеколону. Все ретельно змішати. Утвореною сумішшю можна добре натертись і обгорнутися теплою тканиною. Ще краще намочити декілька шарів марлі і прикласти її до хворого місця, а зверху накласти папір (але не целофан). А потім необхідно обмотатися чимось теплим і тримати такий компрес цілу ніч. У тому випадку, коли компрес поставити вдень, то необхідно тримати його до того часу, поки не висохне марля. Процедуру треба повторити 3-4 рази.
Лікування мурашником і квітами ромашки

     Мурашкову купу висипати у відро і долити до верху кип’ятком, настояти декілька годин. Потім все вилити у ванну із температурою води 30-37'С і додати багато свіжих квітів ромашки. Необхідно викупатись в такій мурашковій водяній ванні і біль повинна зникнути.
Лікування соняшниковою олією, стручками червоного перцю та керосином

     В пляшку налити 200 грам соняшникової олії, додати до неї 10-15 стручків червоного перцю і 200 грам чистого керосину. Все добре перемішати і настояти 9 днів в теплому місці, збовтуючи кожного дня. Утвореною сумішшю необхідно натиратись перед сном.
Лікування спиртом, камфорною олією, порошком гірчиці та яєчним білком

     В посуд налити 100 грам спирту і розчинити в ньому 50 грам камфорної олії. Потім додати 50 грам порошку гірчиці і добре перемішати (порошок розчиниться). Окремо збити 100 грам яєчного білка і додати його до всієї суміші. Утвореною маззю необхідно натиратися ввечері перед сном, але не насухо.
Лікування сіллю

     Метод №1: 1 столову ложку солі залити 1 стаканом кип’яченої води, добре розмішати і у формочці заморозити в холодильній камері. Лід покласти на суглоб і тримати до тих пір, поки він не розтане. Після цього суглоб не змивати, а обмотати його теплою хустиною.
     Метод №2: 1 стакан солі розчинити в 3 літрах води. Намочити в цьому розчині колготки та висушити їх на сонці. Перед сном одягнути їх. Якщо болять руки, суглоби ліктів або плечей, то можна намочити в розчині солі светр і одягнути його.
Лікування аконітом та горілкою

     100 грам кореня аконіту (борця) залити 1 літрою горілки і настоювати в теплому місці 3 дні, щоб настойка мала колір міцного чаю. Натирати хворе місце 1 столовою ложкою (якщо хворе серце, то 1 чайною ложечкою) настойки кожного вечора. Настій втирати досуха, а хворе місце після того перев’язати теплою тканиною. Натирання необхідно робити перед сном. Зранку пов’язку зняти і швиденько витерти хворе місце добре викрученою ганчіркою змоченою в холодній воді. Якщо ревматизм болючий, то натирання слід робити щоденно перед сном на протязі 4-5 тижнів.
     Аконіт дуже отруйний. Руки після натирання необхідно добре вимити. Не торкатись руками очей, бо можна осліпнути. Ні в якому разі не втирати настойкою хворе місце перед виходом на вулицю. Пити настойку не можна.
Лікування маслом та бодягою

     Розтопити 1 чайну ложечку вершкового масла і перемішати його з бодягою, щоб суміш була схожою на кашу. Втирати цю суміш у хворе місце і перев’язувати його марлею. Провести таку процедуру 1 раз. Якщо через тиждень болі не зникнуть, то процедуру повторити. Часто натиратися не потрібно, бо можливе виникнення подразнення шкіри.
Лікування березовими бруньками та горілкою
     Ревматичні місця необхідно натирати настойкою березових бруньок в горілці.

Лікування листям та коренем хрону
     50-70 грам листя і кореня хрону добре розтерти, загорнути в марлю і покласти у ванну із температурою води 40ОС. Воду добре розмішати з хроном і приймати ванну 10 хвилин. Курс лікування 12-14 процедур. Повторювати такий курс декілька разів на рік.
Лікування мухоморами, цеглою та спиртом

     Зібрати в лісі червоні мухомори, поставити їх в емальовану посудину або глиняний горщик і поставити їх в піч або духовку. Під посудину чи горщик потрібно поставити 1-2 цеглини. Мухомори повинні тушитися 2-3 години. Потім їх процідити та додати до них спирту в пропорції (1:1). Після цього перелити в темну пляшку і настояти 10 днів. Цією настойкою розтирати хворі місця.
Лікування корзинками соняшника, горілкою і дитячим милом

     На початку дозрівання насіння соняшника зрізати корзинки, подрібнити їх і залити горілкою в пропорції (1:5), потім додати 10 грам потертого в порошок дитячого мила. Настояти таку суміш на сонці 10-15 днів, періодично струшуючи. Настойкою натирати 1-2 рази на день хворі суглоби.
Лікування мурашником та медом

     Приблизно 12 см мурашкової купити зняти зверху, а в решту купи покласти хворі ноги чи руки і накрити їх лляним рушником, але ту частину рушника, що прилягає до рук чи ніг, намастити тонким шаром меду. Якщо болить туловище, то на мурашкову купу постелити сорочку хворого, а потім цю сорочку, яка пропиталася мурашковим спиртом, одягнути на хворого.

Лікування білим милом, камфорним порошком, нашатирним спиртом та горілкою

     40 грам білого мила натерти на терці, додати до нього 15 грам порошку камфори, 60 грам нашатирного спирту і 0,5 літри горілки. Все добре перемішати до однорідної суміші. Утвореною маззю необхідно натирати хворі місця.
Лікування листям лопуха

     Свіжий листок лопуха змочити в холодній воді і прикласти його нижньою пухнастою стороною до хворого місця. Зверху перев’язати тканиною. Після того як біль зникне лопух необхідно зняти.
Лікування коренем лопуха великого та оману високого

     1 столову ложку кореня лопуха великого подрібнити і змішати з 1 десертною ложечкою кореня оману високого. Помістити все в емальовану каструлю і залити її 1 стаканом води. Суміш варити 20 хвилин на малому вогні, потім закутати каструлю рушником. Настояти відвар 4 години, після чого процідити його. Пити відвар по 1 столовій ложці 3-4 рази на день.
     Також можна робити примочки з свіжого кореня оману на хворе місце.
Лікування стручками квасолі

     3 столові ложки подрібнених стручків квасолі залити 1 літрою води і кип’ятити на малому вогні 2-3 години. Коли суміш охолоне процідити її і вживати по 100 грам 4-5 разів на день при хронічному ревматизмі.
Лікування коренем та листками кульбаби

     1 чайну ложечку кореня і листків кульбаби залити 1 стаканом кип’ятку. Закутати і настояти суміш 1 годину, після того процідити її. Пити по 50 грам настойки 4 рази на день за 30 хвилин до прийому їжі.
Лікування листям чорної смородини

     1 столову ложку листків чорної смородини залити 2 стаканами кип’ятку. Закутати суміш та настояти 6 годин, після цього процідити її. Пити по 100 грам настойки 4 рази на день.
Лікування листками багна та соняшниковою олією
2 столові ложки подрібнених листків багна змішати з 5 столовими ложками соняшникової олії. Настояти цю суміш у закритій посудині 12 годин на гарячій плиті, періодично помішуючи. Потім настойку процідити та розтирати нею хворі місця.

1 коментар: