8 квітня 2012 р.

Лікування поліартриту в домашніх умовах

Лікування квітами чорної бузини та ромашки

     Взяти в рівних кількостях квітів чорної бузини і квітів ромашки. Залити їх кип’ятком і на малому вогні довести до кипіння та процідити. В полотняні мішечки накласти гарячих квітів і прикладати їх до хворого місця. Тримати такий компрес до тих пір, поки квіти не охолонуть.
Лікування соком лимона, керосином, горілкою та господарським милом
     Витиснути сік із 3-х лимонів. В такій же кількості як соку взяти горілки і очищеного керосину. Додати до суміші 2 чайні ложечки натертого господарського мила і все ретельно перемішати. На ніч натирати утвореною сумішшю хворі місця огортаючи їх перші 2 ночі синтетичною тканиною, а наступні 2 ночі – натуральною тканиною.
Лікування відваром вівса та хвоща польового

     При поліартриті робити ванни в міцному відварі рівних частин вівса та хвоща польового. Відвар варити із цілих рослин, а не з окремих їхніх частин.
Лікування квітами бузини, листям дводомної кропиви, корінням петрушки та корою білої верби

     При поліартриті потрібно взяти в рівних кількостях квітів бузини, листя дводомної кропиви, коріння петрушки та кори білої верби. 1 столову ложку цього збору заварити 1 стаканом кип’ятку. Суміш необхідно варити на слабкому вогні 5 хвилин, після чого охолодити та процідити. Пити потрібно по 2 стакани на день.
Лікування курячим яйцем, оцтом, маслом, прополісом, спиртом, медом та содою

     Взяти баночку від майонезу, покласти в неї свіже куряче яйце і залити його оцтом. При цьому яйце має бути повністю покрите оцтом. Наступного дня із баночки треба витягнути шкірку, так як шкаралупа розчиниться і залишиться тільки плівка. Розтопити 50 грам масла і вилити в баночку в суміш і все ретельно розмішати. Потім взяти 10-20 грам прополісу і розвести його в 100 гр. спирту. Це знову вилити в баночку і ще раз перемішати. До суміші необхідно додати ще 2-3 столові ложки рідкого меду. Для того, що використання утвореної суміші не викликало свербіння можна дати до неї 1 чайну ложечку соди. Ліки готові.
     Сісти біля печі чи батареї і натерти одне коліно, щоб мазь втерлась в шкіру, потім натерти те саме коліно другий раз. Після цього добре нагріти коліно і обгорнути його целофаном, а зверху теплою шерстяною тканиною. Дану процедуру повторити із другим коліном і лягти спати. На ранок має бути набагато краще. Через 3 три дні процедуру повторити ще раз, а потім через 5 днів. Тобто на 1 місяць треба повторити процес 6 разів.
Лікування листками лопуха

     Листки лопуха сушити літом в затінку. Зимою сухий листок розмочити в теплій воді і прикласти його до хворого місця.
Лікування коренем шипшини та горілкою

     При ревматичному поліартриті необхідно подрібнити 1.5 стакана кореня шипшини і додати до нього 0.5 літри горілки. Настояти 1 добу і вживати настойку перші 3 дні по 1 столовій ложці 3 рази на день за 30 хвилин до їжі, а потім в такій же кількості 2 рази на день.
Лікування свинячим жиром, яйцями та імбиром
     Взяти 500 грам свинячого жиру, 4 сирих яєць перемішаних разом із шкаралупою і 50 грам імбиру (порошку). Все змішати, викласти в 2 літрову банку і настояти 3 доби, перемішуючи 2-3 рази на день. Втирати мазь в хворі місця, перев’язавши їх після цього лляною тканиною.
Лікування жовчю, гліцерином, медом, йодом та нашатирним спиртом

     Взяти в рівних кількостях (по 10 грам) медичної жовчі, гліцерину, меду, йоду і нашатирного спирту. Все добре перемішати і зберігати в холодильнику. Перед вживанням необхідно підігрівати і робити компрес на ніч на хворі місця. Зранку суглоби промити теплою водою і помасажувати.
Лікування соком редьки, горілкою, сіллю та медом


     Змішати 100 грам соку редьки, 0.5 літри горілки, 1 столову ложку солі та 100 грам меду. Даною сумішшю ретельно натирати хворі місця.
Лікування березовими листками, споришом та коренем шипшини

     Подрібнити 5 столових ложок листя берези, 3 столові ложки споришу і 2 столові ложки кореня шипшини. Залити все 1 літрою кип’ятку, настояти 6 годин і процідити. В цій настойці змочити кусок овчини і дати їй висохнути. Потім прикласти її на хворе місце закріпивши бинтом. Пов’язку треба носити постійно, міняючи через 2 дні. Дане лікування є ефективним при болях ліктів та колін.
Лікування «Трійним» одеколоном, камфорною олією, уколами «Анальгін» та червоним перцем

     Взяти 1 флакон «Трійного» одеколону, 1 пляшечку камфорної олії, 5 ампул «Анальгіну» та 5 стручків гіркого червоного перцю. Все перемішати та настояти в темному місці 7 днів. Намастити хворе місце олією, а зверху накласти компрес і огорнути теплою тканиною.
Лікування коренем лопуха і горілкою

     2 корені лопуха (кінського щавлю) порізати і залити 1 літрою горілки. Суміш настояти в темному місці 21 день. Потім розтирати або класти компрес на хворі місця.
Лікування сіллю та керосином

     Насипати в пляшку 1 стакан солі і залити до верху керосином. Поставити пляшку в тепле місце, щоб суміш завжди була теплою. Сіль добре не розчиниться і тому потрібно перед вживанням збовтувати суміш і натирати нею хворі суглоби, які потім огорнути овечою шерстю (носками або рукавичками з неї). Втирати суміш в суглоби потрібно в невеликій кількості, адже можливе виникнення опіків.
Лікування камфорною олією, гірчичним порошком, яєчним білком та спиртом

     Взяти 50 грам камфорної олії, 50 грам гірчичного порошку, 2 столові ложки сирого яєчного білка і 100 грам спирту. Спочатку розчинити в спирті камфору, а потім гірчичний порошок. Окремо необхідно збити білки. Все ретельно змішати і ввечері перед сном втирати в хворі суглоби.

Лікування золотим вусом і горілкою

     Взяти 40 колінець золотого вуса і залити їх пляшкою горілки, настояти в темному місці 20 днів, періодично збовтуючи. Пити настойку напротязі 7 днів по 1 столовій ложці 3 рази на день за 1 годину до прийому їжі. Після цього на 10 днів зробити перерву і курс лікування повторити. Одночасно розтирати настойкою хворі суглоби 1-2 рази на день. Скласти в декілька шарів бинт, намочити в настойці і прикладати до хворого місця на 2 години 2 рази на день.

Немає коментарів:

Дописати коментар