29 лютого 2012 р.

Абсцес (затвердіння після уколів)

Лікування медом, цибулею та хроном

     Після уколів буває затвердіння. Для його розсмоктування треба зробити такий компрес: 1 столову ложку меду, 1 столову ложку потертої цибулі, 1 столову ложку потертого хрону. Суміш добре розмішати. Накласти на бинт і прикласти до хворого місця. Робити даний компрес до повного розсмоктування.
Лікування листям капусти
     Взяти декілька зовнішніх листків, видалити з них центральні жилки, крупно порізати, потім залити окропом і зробити припарку. Така припарка заспокоює біль і добре витягує гній.
Лікування каоліном (гірська порода)


     Каолін можна придбати в аптеці. Розподілити його на клаптики перев’язувального матеріалу і накласти на хворе місце.
Лікування соком алое

     Зрізати нижні листки алое, добре промити кип’яченою водою, порізати дрібненькими кусочками, завернути їх в марлю і витиснути сік. Робити з соку примочки і зрошення.
Лікування листям подорожника
     Прикладати свіжі потовчені листки подорожника до хворого місця.
Лікування мукою, порошком гірчиці, медом та спиртом
     Взяти 1 столову ложку муки, 1 столову ложку сухої гірчиці, 1 столову ложку меду і 30 грам спирту або горілки. Все це ретельно перемішати. Суміш покласти на чисту ганчірку і прикладати до утворених наривів, а зверху полотенце. Робити таку перев’язку на ніч. Процедуру повторити 2-3 рази.
Лікування цибулею, медом, спиртом та господарським милом
     Взяти в рівних кількостях натертої цибулі, меду, спирту або «Тройного» одеколону та натертого господарського мила. Все добре перемішати. Частину суміші перед вживанням нагріти, щоб була теплою, накласти її на бинт і прикласти до хворого місця. Зверху поставити компресний папір, а на нього вату для утримування тепла. На ніч зверху компреса покласти теплу грілку. Суміш міняти і прикладати без перерви до повного одужання.

Немає коментарів:

Дописати коментар