22 травня 2012 р.

Народні методи лікування педикульозу (вошей)

Лікування розчином оцту

     Взяти в пропорції 1:2 оцту і води. Розчином оцту змочити вату і намащувати нею волосся. Потім накрити целофаном голову і зав’язати косинкою на 30-60 хвилин. Після цього волосся необхідно вичесати густим гребінцем і помити голову шампунем або милом.
Лікування керосином та соняшниковою олією

     В рівних кількостях змішати керосин із соняшниковою олією. Ватою намастити цим волосся, після чого обмотати голову целофаном, а зверху косинкою і так почекати 4-6 годин. Потім волосся потрібно помити і добре розчесати. Таку процедуру повторити через 7-10 днів.
Лікування насінням петрушки і маслом

     У разі виникнення вошивості необхідно втирати в голову густий відвар насіння петрушки на топленому маслі.
Лікування фарбою для волосся

     Помити голову дорослому або дитині будь-якою фарбою для волосся. Ті хто фарбують волосся вошей ніколи не мають.
Лікування соком петрушки

     Нанести і втерти в шкіру голови сік свіжої петрушки.
Лікування господарським милом, керосином та борною маззю

     Потерти на тертці господарське мило. В рівних кількостях взяти тертого мила і керосину та розвести їх у воді в пропорції 1:10. В утворену суміш додати 5-25 грам борної мазі. Все добре розмішати і втирати в уражену ділянку. Через 30 хвилин після втирання помити голову. Таку процедуру потрібно повторювати до повного зникнення вошей.
Лікування керосином, соняшниковою олією і журавлиною

     Змішати 50 грам керосину з 50 грамами соняшникової олії. На олівець намотати вату, вмокати її в утворений розчин і змащувати ним волосся. Потім покрити голову целофаном, а зверху косинкою на 4-6 годин. Після пройденого часу вичесати волосся густим гребінцем і 2-3 рази помити голову теплою водою з милом. Після такої процедури воші гинуть, а гниди залишаються.
     Щоб позбутися гнидів потрібно помолоти журавлину на м’ясорубці і утвореною масою змастити волосся. Зав’язати голову хустиною і потримати 2 години. Потім начесати на гребінець вату і прочесати волосся. Гниди будуть залишатися на ваті. Якщо не всі гниди вичесались процедуру потрібно повторити.

1 коментар:

  1. Спасибо за статью! я и не знала о таких чудо-народных средствах! Спасибо ещё раз!

    ВідповістиВидалити