3 березня 2012 р.

Методи лікування кропивниці

Лікування оцтом

     Протирати тіло оцтом з ніг до голови, а також попрати постіль в оцті, а також слідкувати, від якої їжі починаються приступи алергії.

Лікування з використанням мумійо

     Один раз до сніданку на протязі 3 тижнів вживати мумійо, запивати теплим молоком. Розбавити 1.5 грам мумійо в 1 літрі холодної кип’яченої води і пити по 100 грам 1-2 рази на день.
Лікування горобиною
     Залити 20 грам сухих плодів горобини 200 грамами окропу. Вживати по половинці стакана 3-4 рази на день.
Лікування кропом пахучим
     Залити 1 чайну ложечку насіння кропу пахучого 200 грамами окропу, настояти годину. Вживати по половинці стакана 3 рази на день.
Лікування насінням соняшника
     Їсти свіже насіння соняшника.
Лікування кислим молоком
     Щоденно пити кисле молоко.
Лікування попелом із березових дров
     При кропивниці зняти свербіння можна березовим лугом. Спасити березові дрова, зібрати чистий попіл з берези, залити його водою в такій же кількості. Закип’ятити, відстояти, процідити через декілька шарів марлі і обмиватись цією водою рано та ввечері.
Лікування ряскою, горілкою та медом
     1 чайну ложечку свіжої ряски залити 50 грамими горілки, настояти 7 днів. Пити 3 рази на день по 15-20 крапель перед їжею запиваючи водою з медом.
Лікування яйцями, лимонною кислотою, медом та коньяком
     Взяти 5 яєць з білою шкаралупою і залити їх лимонною кислотою. Настояти 10 днів у прохолодному місці, щодня перемішувати. Коли яйця розчиняться, утвориться екстракт кальцію. Процідити його через друшляк і додати 2 стакани меду та 2 стакани коньяку. Добре перемішати. Пити 3 рази на день по 1 столовій ложці до їжі. Суміш щоразу перемішувати. 
Лікування гілками чорної смородини

     Запарити 100 грам гілок чорної смородини 5 літрами окропу. Варити 30 хв. Процідити та пити як чай 3 рази на день.
Лікування квітами кропиви глухої

     Взяти 1 столову ложку свіжих або сухих квітів кропиви глухої і залити їх 1 стаканом кип’ятку. Закутати і настояти 30 хв. Після цього процідити і пити теплим по 1 стаканові 3 рази на день.
Лікування березовими гілками
     Накласти у велику каструлю березові гілки та залити водою. Закип’ятити, настояти до коричневого кольору. Цим настоєм обливати усе тіло, не витирати.
Лікування ряскою

     1 столову ложку сирої подрібненої ряски залити 100 грамами кип’ятку і через 10 хв. випити. При важкій стадії кропивниці береться 16 грам сухої або 30 грам мокрої ряски (2 столові ложки).
Лікування відваром череди
     Для повного одужання потрібно декілька років підряд пити замість кави чи чаю відвар череди. Заварити її як чай і пити через 20 хв. після заварки, без обмеження. Відвар потрібно пити тільки свіжим. Сушити череду в затінку.

Лікування оцтом, горілкою та сіллю
     В 1 стакан теплої води додати 1 столову ложку горілки, 1 столову ложку 9% оцту і чайну ложечку солі. Протирати уражені місця до одужання.
Лікування корінням кульбаби та лопуха
     Корінь кульбаби і корінь лопуха розтерти. 2 столові ложки суміші залити 3 стаканами води і настояти одну ніч. Ранком прокип’ятити 10 хв. і настояти 10 хв. Пити по половинці стакана 5 разів на день до їжі і перед сном.
Лікування чистотілом великим
     1 стакан трави залити 2 стаканами кип’ятку і настояти 4 години. Пити по 50-100 грам зранку та ввечері.
Лікування квітами ромашки

     1 столову ложку квітів залити 1 стаканом окропу і парити 20-30 хв. Пити по 1 столовій ложці 2-4 рази на день.
Лікування кропивою пекучою
     2 столові ложки листків залити 2 стаканами окропу і настоювати 2 години. Пити по 100 грам 4 рази на день до їжі. 
Лікування шкаралупою яєць, лимонним соком, жовтками, цукром та коньяком

     Шкаралупу яєць почистити від внутрішньої плівки, посушити і потерти на порошок. Цей порошок залити соком з 10 лимонів. Поставити настоюватись в прохолодне місце на 10 днів. В пляшці коньяку розмішати 10 жовтків яєць і 10 столових ложок цукру. Утворену суміш добре перемішати із настояним процідженим порошком. Пити по 30 грам 3 рази на день за 30 хв. до їжі.
Лікування коренем щавлю кінського
     1 столову ложку кореня залити 2 стаканами води. Суміш варити 15 хвилин і настоювати 2 години. Потім процідити і пити по 100 грам за 15 хвилин до їжі.
Лікування оцтом та кислим молоком
     Якщо дуже свербить шкіра треба протирати шкіру 10% оцтом (найкраще яблучним) розвівши його водою (1:1). Також можна змащувати шкіру кислим молоком. Бажано при цьому не їсти м’яса, риби, яєць, меду, лимонів, шоколаду, а їсти червону ікру, печену цибулю і яблука, гарбузове насіння, пити зелений чай.
Лікування квітами каштану та горілкою
     Обірвати пелюстки квітів каштану і залити горілкою. Якщо настойку приготувати вдень, то вже ввечері можна протирати хворі місця. Чим більше цвіт настоюється, тим краще усуває свербіння тіла.

9 коментарів:

  1. Очень полезная статья. Спасибо!

    ВідповістиВидалити
  2. Справді дуже цікава стаття.Треба обов'язково спробувати.

    ВідповістиВидалити
  3. вау - столько методов лечения крапивницы - никогда бы не подумал)) жалко не знал, когда в школе перед экзаменами заболел - по старинке весь в зеленке ходил, как Шрэк какой-то :-D

    ВідповістиВидалити
  4. Спасибо большое!
    Очень хорошая статья,такое разнообразие рецептов.

    ВідповістиВидалити
  5. Век живи,век учись!Узнала много нового,большое спасибо!

    ВідповістиВидалити
  6. Очень качественный материал, всё очень доступно изложено

    ВідповістиВидалити
  7. уксус (для первого рецепта) лучше брать яблочный домашний! и безопаснее, и полезнее) в любом случае - ни в коем разии не эссенцию!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ВідповістиВидалити
  8. Бедные детки! Я могу себе только представить, как это трудно ощущать чувство зуда на теле, как это больно и неприятно. В этом блоге я впервые доступно и понятно просмотрел различные способы борьбы с этим недугом с помощью народных методов. По-моему, самый подходящий и эффективный компонент, который нужно применять для борьбы с крапивницей – это отвар из веток череды.farmadvisor.ru.

    ВідповістиВидалити
  9. Здравствуйте! Что хочу сказать по поводу уксуса. Я, конечно, не сталкивалась с такой проблемой как крапивница, но неоднократно слышала, что уксус вместе с водой прекрасно снимает жар. Сама не один раз пользовалась этим способом и своего ребенка также протирала, помогает моментально! Рекомендую вам посетить сайт farmadvisor.ru.

    ВідповістиВидалити