26 березня 2012 р.

Лікування атеросклерозу

     *Атеросклероз – це ураження артерій і відкладення на їхній внутрішній стінці ліпідів, переважно холестерину. При цьому звужуються судини, внаслідок чого кров не потрапляє до серця і мозку. Атеросклероз призводить до інфаркту міокарда та інсульту (крововиливу в мозок).
Лікування порошком кореня аїру болотного

     При погіршенні пам’яті, слуху, зору необхідно вживати порошок кореня аїру болотного. 1 столову ложку порошку поділити на 3 частини і приймати за 30 хвилин до їжі, запиваючи гарячою водою або чаєм. Курс лікування – 6 місяців. Після кожних 4 тижні робити перерву на 1 тиждень. Корені аїру викопувати осінню або на початку зими.
Лікування грецькими горіхами, ізюмом та баклажанами
     Для профілактики та лікування атеросклерозу в людей похилого віку корисно їсти грецькі горіхи з ізюмом та очищені від шкірки жарені або тушені баклажани.
Лікування цибулею і медом

     Взяти в рівних кількостях цибулі і меду. Натерти цибулю на терці та перемішати із медом. Цю суміш вживати по 1 столовій ложці за 30-40 хвилин до їжі напротязі 2-3 місяців.
Лікування квітами гречки

     Взяти 1 десертну ложечку квітів гречки, залити їх 1 стаканом окропу і настояти 2 години в закритій посудині. Потім суміш процідити та вживати по пів стакана 3-4 рази на день.
Лікування часником та хлібом
     Вживати щоденно по 2-3 зубки часнику. Нарізати тоненько часник і ковтати його (не жувати). Потім запити його 50 грамами води та з’їсти кусочок хліба.
Лікування чебрецем

     Взяти 5 грам чебрецю, залити його 1/2 літри кип’ятку і настояти 40 хвилин в щільно закритій посудині. Чебрець є досить сильним засобом, тому його потрібно вживати не частіше як 2-3 рази на тиждень.
Лікування лимоном, журавлиною, шипшиною та медом

     Перемішати 1 натертий лимон, 1 стакан журавлини, 1 стакан шипшини та 1 стакан меду. Суміш добре перемішати та вживати по 20-40 грам перед їжею.
Лікування корою горобини

     200 грам кори горобини кип’ятити 2 години в 1/2 літри води. Вживати по 1 столовій ложці 3-4 рази на день.
Лікування відваром петрушки

     При атеросклерозі необхідно пити міцний відвар петрушки.
Лікування березовими бруньками

     Взяти 10 грам сухих березових бруньок і залити 1 стаканом води. Кип’ятити 15 хвилин. Пити по 1 столовій ложці на день напротязі 2-3 місяців.
Лікування медом та соком редьки

     1 стакан меду змішати із 1 стаканом соку редьки. Пити по 1 столовій ложці 3 рази на день.
Лікування горохом

     Їсти горох, який містить вітамін В6, який зменшує жировий шар на стінках артерій.
Лікування часником та спиртом
     Метод №1: Почистити і подрібнити 100 грам часнику, залити його 250 грамами 70% спирту і настояти 3 тижні. Пити по 30 крапель 3 рази на день напротязі 3-4 місяців.
     Метод №2: Наповнити 1/3 стакана дрібно нарізаним часником, долити до верху спирту чи горілки. Закрити стакан і тримати його на сонці або в теплому місці 2 тижні. Приймати ліки 1 раз на день до їжі починаючи із 2 крапель і збільшуючи дозу по 1 краплі кожного дня дійти до 25 крапель. Потім у зворотньому порядку дійти до 1 краплі. Зробити на 2 тижні перерву і повторити курс лікування.
     Метод №3: 50 грам часнику подрібнити і залити 100 грамами спирту. Суміш настояти в темному місці 3 доби, після чого її процідити. Першого дня лікування випити 10 крапель ліків, наступного 11. Так необхідно довести дозу до 30 крапель. Протягом тижня пити по 30 крапель, а потім в зворотньому напрямку дійти до 10 крапель на день.
Лікування картоплею

     Взяти середньої величини картоплину, помити її добре, витерти насухо і натерти разом із шкіркою. Сік витиснути через марлю, перемішати його з осадом та випити.
Лікування листками алое, медом, вином та спиртом

     Взяти листок алое 3-х річного віку і неполитого 5 днів, помолоти його на м’ясорубці і додати до нього 1 столову ложку меду, 50 грам червоного вина і 100 грам спирту. Суміш перемішати і настояти 7 днів. Вживати по 1 чайній ложечці 3 рази на день.
Лікування листками подорожника

     1 столову ложку сухих подрібнених листків подорожника залити 1 стаканом окропу і настояти 10 хвилин. Випити малими ковтками за 1 годину. Це добова доза.
Лікування грейпфрутом

     Для профілактики атеросклерозу їсти 1-2 грейпфрути наще.
Лікування часником, соняшниковою олією та лимоном

     Головку часнику середніх розмірів почистити та розтовкти на кашу. Покласти в скляну банку і залити 1 стаканом нерафінованої соняшникової олії. Поставити суміш в холодильник. Наступного дня взяти лимон, пом’яти його, зрізати вершок та витиснути чайну ложечку соку. Тоді до суміші додати часникового масла і розмішати. Пити 3 рази на день за 30 хвилин до їжі. Курс лікування 1-3 місяці. Потім на 1 місяць зробити перерву, після чого курс лікування необхідно повторити. Ці ліки є відмінним судинорозширювальним засобом.
Лікування чайним грибом

     Пити настойку із чайного гриба, яка має хорошу властивість знижувати холестерин у крові.
Лікування листками троянди і подорожника, гарбузом, медом та сухим вином

     При атеросклерозі взяти 100 грам листків троянди, 500 грам натертого на терці сирого гарбуза, дрібно нарізаних листків подорожника, 2 столові ложки меду і 1 літру червоного сухого вина. Суміш ретельно розмішати та довести до кипіння, но не кип’ятити. Настояти 1 добу та процідити. Пити по 1 столовій ложці 5 разів на день.
Лікування баклажанами

     Систематичне вживання баклажанів послаблює патологічні явища у хворих та виводить холестерин із крові.
Лікування кукурудзяною олією

     Напротязі 3 тижнів пити по 25 грам кукурудзяної олії 3 рази на день. Так пройти напротязі року 3-4 курси з перервами в інтервалі 3-4 тижні. Якщо появиться нудота, то прийом олії необхідно припинити і зробити перерву на 7-10 днів, а потім знову розпочати вживати олію, але по 10-15 грам 3 рази на день.
Лікування білим вином, цукром, коренем хрону та апельсином

     Розчинити в 1 літрі білого вина 1 кг цукру, 100 грам натертого кореня хрону і 500 грам порізаних разом з шкуркою апельсинів. Суміш тушити на маленькому вогні 1 годину. Напротязі 2-3 місяців приймати таку суміш по 50 грам 2 рази на день через 2 години після прийому їжі.
Лікування медом та листками подорожника
     Добре помити листки подорожника, дрібно їх нарізати, пом’яти і витиснути сік та змішати його із рівною кількістю меду. Суміш зварити та вживати по 2-3 столові ложки на день. Такі ліки необхідно зберігати в щільно закритому посуді в холодному, темному місці.
Лікування вишнями та молоком

     Регулярне вживання вишень попереджує виникнення атеросклерозу. Вишні необхідно запивати свіжим чи кип’яченим молоком.
Лікування голками та шишками сосни
     Покласти в скляну банку свіжі соснові голки і зелені шишки, залити їх водою. Банку щільно закрити і настояти суміш 10 днів в теплому місці. Після цього суміш процідити. Пити ліки по 10-20 крапель з теплою водою 3 рази на день до їжі.
Лікування часником та коренем петрушки

     Їсти перед сном по 3-4 зубки часнику. Для усунення запаху пожувати корінь петрушки. Термін лікування – до 1 року.
Лікування соком лимона і апельсина

     Перед сніданком щоденно вживати сік 1 лимона та 1 апельсина, розбавлені гарячою водою. Дана процедура запобігає виникненню захворювання.
Лікування часником, горілкою та м’ятною настойкою

     40 грам часнику потовкти та залити 100 грамами горілки чи спирту і настояти в скляній щільно закритій банці 10 днів в темному місці. Для покращення смаку і запаху можна додати крапель м’ятної настойки. Вживати по 10 крапель 2-3 рази на день за 30 хвилин до їжі.
Лікування медом, яблуками та цибулею

     0,5 літри каші із цибулі, 0,5 літри меду і 0,5 літри тертих яблук (цибулю і яблука можна помолоти на м’ясорубці) змішати. Суміш вживати по 1 столовій ложці 3 рази на день до їжі. Якщо цибуля люта, то суміш необхідно настояти 2 дні.
Лікування часником, соком лимона і буряка

     Головку часнику помолоти на м’ясорубці. Помелений часник залити соком 1 лимона та 100 грамами соку буряка. Зберігати таку суміш в темному, прохолодному місці. Вживати по 1 чайній ложечці 3 рази на день.
Лікування коренем девясила та горілкою

     30 грам сухого кореня девясила дрібно порізати, засипати його в пляшку і залити 1/2 літри горілки. Таку суміш настояти 10-15 днів. На курс лікування необхідно 2 літри такої настойки. Пити треба по 25 грам зранку і ввечері.
Лікування грецьким горіхом

     Їсти багато грецьких горіхів, щоб був світлий розум і не підводила пам’ять.
Лікування настойкою суниці лісової

     1 чайну ложечку кореневища залити 1 стаканом води і варити 15 хвилин. Потім додати 1 чайну ложечку листя суниці і настояти 1 годину. Пити таку настойку напротязі дня ковтками до їжі.
Лікування зеленим чаєм

     Нормалізує рівень холостерину зелений чай, який необхідно пити перед сном.
Лікування лимоном, часником та медом

     1 лимон на 2-3 хвилини залити кип’ятком, після чого натерти його на терці разом із шкіркою. Додати до нього 6 зубків натертого часнику та 2-3 столові ложки меду. Суміш залити 0,5 літрою кип’яченої холодної води. Перемішати і настояти суміш 3 дні в холодному місці, після чого процідити її. Пити по 1 столовій ложці 3 рази на день за 30 хвилин до їжі.

Немає коментарів:

Дописати коментар