15 червня 2012 р.

Народні методи лікування бронхіальної та сердечної астми

Лікування маслом із троянд

     Від приступів астми захищає масло із троянд.
Лікування медом, лимонами та часником

     Взяти 1 літру меду, витиснути сік із 10 лимонів, почистити та змолоти на м’ясорубці 10 головок часнику. Все добре перемішати, закрити в банці і настояти 1 тиждень. Утвореної порції має вистачити на 2 місяці. Пити ковтками 1 раз на день по 4 чайні ложечки.
Лікування чистотілом та спиртом

     Взяти 10-15 грам трави чистотілу і залити 100 грамами спирту або горілки. Настояти чистотіл і пити утворений настій по 20 крапель 2 рази на день.
Лікування медом, маслиновою олією і виноградною горілкою

     Необхідно змішати по 200 грам меду, маслинової олії та виноградної горілки. Вживати такі ліки при задишці по 1 маленькій стопці 3 рази на день. Даний метод лікування є запропонований Вангою.
Лікування молоком

     Для того, щоб вилікувати задишку при астмі, потрібно щоденно пити по 0.4 стакана парного молока.
Лікування хроном та лимонами

     150-200 грам кореня хрону пропустити через м'ясорубку і додати до нього сік із 2 лимонів. Суміш необхідно добре перемішати і щоденно вживати по ½ чайної ложечки зранку та після обіду.
Лікування вином, алое і медом
     Змішати 750 грам алое, 1750 грам виноградного червоного вина і 1250 грам меду. Суміш настояти 1 тиждень в закритій банці із темного скла. Курс лікування 6 тижнів. Першого тижня необхідно пити такі ліки по 1 чайній ложечці щодня, а всі наступні тижні пити ліки 3 рази на день по 1 столовій ложці за 2 години до їжі.
Лікування соком часнику

     Потрібно натще випити неповну 1 чайну ложечку свіжого соку часнику, при цьому нічим його не запиваючи і не заїдаючи. Після 7 таких прийомів астма проходить.
Лікування чистотілом

     Взяти 15 грам трави чистотілу, залити його 1 стаканом окропу і настояти деякий час. Пити утворену настойку чистотіла по 2-4 столові ложки на день.
Лікування імбирним порошком та спиртом
     Залити 100 грам порошку імбиру 250 грамами спирту і настояти в темному місці 2 тижні, періодично збовтуючи. Потім процідити через декілька шарів марлі із ватою. Пити таку настойку після їжі по 1 чайній ложечці 2 рази на день, при цьому запиваючи її трьома ковтками води.
Лікування мати-й-мачухою

     Хворим бронхіальною астмою корисно пити настій із трави мати-й-мачухи.
Лікування медом та каланхое

     Зрізати 1 листок каланхое, намастити його 1 чайною ложечкою меду і з’їсти його за декілька хвилин до їжі.
Лікування пагонами сосни

     Молоді однорічні пагони сосни засипати в банку таким чином, щоб заповнити її 1/3 частину. Зверху пагони покрити шаром цукру товщиною 3-5 см. Поставити банку в темне місце на 3 дні, щоб суміш настоялась. Додавати утворений настій до чаю замість цукру по 1 чайній ложечці.
Лікування компресом із хрону та спирту

     1 корінчик хрону обчистити від землі (бажано його не мити), потерти його на буряковій тертці і додати до нього 1-2 столові ложки спирту або самогонки. Все добре перемішати рукою і перекласти в торбинку, але так щоб не витікав сік. Торбинку скласти вдвоє, рівномірно розмістивши хрін, і покласти її в рушник складений в декілька разів (щоб не було опіку). На тіло вдягнути футболку, а зверху неї на груди поставити такий компрес, який можна тримати цілу ніч.
Лікування нашатирним спиртом і молоком

     Підігріти до міри 50 грам раніше закип'яченого молока і капнути до нього 3 краплі 10%-го нашатирного спирту. Суміш добре перемішати і випити. Пити такі ліки потрібно часто, через кожні 30 хвилин, при цьому нічим їх не запиваючи. Тобто, напротязі 1 дня необхідно повторити таку процедуру 25-30 разів. В ході лікування астми не можна пити і їсти нічого холодного, все потрібно вживати теплим.
Лікування вівсом, алое, чебрецем, березовим листям, медом, спиртом, вином та маслом
     Взяти 1 літру зерна вівса, залити його 2 літрами води і варити на малому вогні напротязі 4 годин. Після цього зерно необхідно процідити. Потім помолоти на м'ясорубці 400 грам алое.
     Взяти 2 столові ложки березового листя, залити його 2 стаканами води і закип'ятити. Після цього березове листя настояти 10 хвилин і процідити.
     Змішати овес, алое та березовий настій. Все перемішати і додати ще 1 стакан натурального меду, 1 стакан червоного вина (можна домашнього), 100 грам спирту і 200 грам масла. В результаті вийде 2 літри ліків, які потрібно зберігати в холодильнику.
     При бронхіальній астмі ліки необхідно пити:
* при поганому самопочутті – 1 стакан на день;
* при хорошому самопочутті – 2-3 ковтки на день.
     Курс лікування – декілька місяців.
Лікування молоком і пилком із соснових шишок

     В 0.5 стакана теплого молока розмішати 1 чайну ложечку пилку з соснових шишок. Пити утворену суміш зранку за 20 хвилин до їжі.
Лікування квітами бузку, горілкою, часником та лимонами

     Взяти 30 грам квітів простого бузку і залити їх пляшкою горілки. Настояти квіти 3 тижні в темному місці, періодично струшуючи. Потім настойку процідити. 6 лимонів і 2 головки часнику зі шкуркою (без кісточок) помолоти на м’ясорубці і додати до настойки. Вживати такі ліки необхідно по 1 столовій ложці 3 рази на день перед їжею. А перед сном потрібно пити 50 грам настойки бузку. Дані процедури рекомендовано народною медициною проводити при бронхіальній астмі.
Лікування цибулею

     Взяти 1 велику цибулю і потерти її на тертці. Потім накритись одіялом, під яке взяти із собою потерту цибулю. При цьому необхідно глибоко дихати, спочатку носом, а потім ротом. Буде важко, але потрібно дихати скільки можна витримати. Таких процедур зробити не менше 10 і їх потрібно робити перед сном при приступах астми.
Лікування хроном та медом

     При бронхіальній астмі рекомендовано народною медициною вживати по 1 чайній ложечці зранку та ввечері тертого хрону із медом, змішаних в рівних кількостях.
Лікування часником, маслом та смальцем

     Натерти на тертці 100 грам часнику, додати до нього 100 грам вершкового масла і 100 грам свинячого смальцю. Все добре перемішати і натирати утвореною сумішшю груди та спину. Після натирання необхідно 1-2 години лежати в ліжку.
Лікування полином та мати-й-мачухою

     Приступ бронхіальної астми знімає дим із сухих листків полину та мати-й-мачухи.
Лікування багном

     1 столову ложку багна (не більше, бо утвориться міцний напар) залити окропом в кількості 0.5 літри. Запарювати багно в термосі, який потрібно залишити відкритим, щоб напар охолонув до 40оС. Потім термос закрити і поставити коло ліжка. Вночі або зранку треба випити ½ стакана або 2-3 ковтки цього напару і дальше лягти спати. Завдяки багну очищуються бронхи від мокротиння і через 2-3 тижні наступає полегшення.
Лікування цибулею, медом і цукром

     Натерти 400 грам цибулі почищеної від лушпайок і викласти її в емальований посуд. Залити кашу цибулі 1 літрою води, а також додати до неї ½ стакана цукру і 1 столову ложку меду. Утворену суміш кип’ятити на малому вогні 3 години до тих пір, поки цибуля повністю не розвариться. Все процідити і вживати по 1 столовій ложці 3-4 рази на день до їжі. Даний курс лікування повинен бути досить тривалим.
Лікування здором

     Натерти на ніч груди і спину здором (внутрішнім свинячим салом). Потім огорнутись компресним папером, а поверх нього потрібно обмотатися старою пуховою хусткою або теплим одіялом.
Лікування ягодами калини і медом

     1 столову ложку ягід калини добре розтерти, залити 1 стаканом теплої кип’яченої води і додати 1 столову ложку меду. Все ретельно перемішати, довести до кипіння і на малому вогні варити 20 хвилин. Потім суміш перемішати і процідити. Пити такі ліки по 1 столовій ложці через кожні 1.5-2 години. Таким чином всі ліки потрібно випити напротязі дня.
Астматикам, які хворіють гіпертонією краще вживати сік із свіжих ягід калини по 1 столовій ложці 6-8 разів на день.
Лікування свинячою сіткою та молоком

     Розтопити свинячу сітку на малому вогні. Потім все добре віджати і охолодити. В результаті маємо отримати чистий жир без шкварок, який необхідно зберігати в холодильнику. Вживати малими ковтками по 1 десертній ложечці на стакан гарячого молока.
Лікування квітами кропиви глухої

     1 столову ложку квітів глухої кропиви залити 1 стаканом окропу і настояти 30 хвилин. Пити такий настій по 1 стаканові 3 рази на день, можна і частіше, но обо’язково потрібно випити 3 стакани за день. Траву кропиви треба збирати ціле літо в першій половині дня.
Лікування часником та лимонами

     Метод №1: Розтовкти 400 грам часнику, помістити його в банку з широким дном і додати до нього сік із 2-4 лимонів. Банку зав’язати марлею і настояти все 2-4 дні. Вживати по 1 столовій ложці суміші розмішаної в ½ стакана води 1 раз на день перед сном. Завжди перед вживанням банку необхідно струшувати. Даний засіб призначений для лікування задишки і очищення крові.
     Метод №2: Натерти на тертці 2 головки часнику і 5 лимонів. Залити утворену суміш 1 літрою кип’яченої води кімнатної температури. Настояти все 5 днів, після чого процідити і віджати. Пити по 1 столовій ложці 3 рази на день за 20 хвилин до їжі.
     Метод №3: Взяти 24 лимони і 450 грам часнику. Лимони покласти в емальовану посудину з окропом і потримати її на малому вогні. Так необхідно робити для того, щоб лимони прогрілись і більше віддали соку. Витиснути сік в 2-х літрову банку і додати до нього помелений на м’ясорубці часник. Все ретельно перемішати і накрити банку х/б тканиною. Настояти суміш 15 днів і вживати її перед сном по 1 чайній ложечці на ½ стакана води.
     Шкурки від лимона можна перемішати із 1 кілограмом цукру і їсти з чаєм замість варення.
Лікування інгаляціями із соди

     Взяти літровий чайник, налити в нього 0.5 літри води і закип’ятити. Коли вода розпочне кипіти потрібно всипати до неї 1 чайну ложечку соди. Одразу ж після цього виключити чайник і закутати його теплим рушником, а носик чайника обгорнути папером. Ротом потрібно вдихати пару, а носом видихати. Таку процедуру необхідно проводити зранку і обов’язково перед сном.
Лікування зернами вівса, листками алое, коньяком, медом, сироваткою і оманом

     Взяти 2 кілограми зерна вівса та по 200 грам свіжих листків алое, коньяку і меду. Все покласти в емальовану посудину, залити 5 літрами води і на 3 години поставити в духовку (температура в духовці повинна бути як при випічці хліба). Потім суміш процідити, віджати і додати до неї ще по 200 грам алое, коньяку та меду. Знову все поставити в духовку, довести до кипіння і одразу вийняти. Суміш ще раз потрібно охолодити і віджати.
     Крім цього, потрібно отримати сироватку із 3 літр молока, до якої додати 1 стакан меду і 100 грам подрібненого оману. Суміш перемішати і поставити в духовку на 4 години. Після цього все потрібно охолодити і добре віджати. Обидва відвари зберігати в прохолодному місці і пити їх по 3 рази на день після вживання їжі.
     Курс лікування – 2-4 місяці.
Лікування березовою смолою, спиртом і маслом

     100 грам березової смоли розчинити в 100 грамах спирту (можна в горілці або коньяку). Перелити суміш в пляшку і 10-14 днів настояти в темному місці. Необхідно 3 рази на день пити такі ліки по 1 столовій ложці за 10-15 хвилин до їжі. Перед і після вживання треба з’їсти по 10 грам масла.
     Курс лікування – 1 місяць.
Лікування коренем ріпи

     2 столові ложки подрібненого кореня ріпи залити 1 стаканом окропу, варити його 15 хвилин і потім процідити. Пити такий відвар по ¼ стакана 4 рази на день або по 1 стаканові перед сном.
Лікування насінням конопель та молоком

     Метод №1: Взяти 1 чайну ложечку подрібненого насіння конопель і прокип’ятити їх в 1 стакані молока, потім добре віджати. Дітям до 8 років пити такі ліки по 0.25 стакана 2 рази на день, а старшим 8 років – 4 рази на день. Курс лікування – 3 місяці.
     Метод №2: 5-10 грам насіння конопель прокип’ятити в 1 стакані молока або води. Потім суміш процідити процідити, добре віджати і пити невеликими порціями напротязі дня.
Лікування березовим листям, шипшиною і споришем

     Взяти 1 столову ложку листків берези, 1 столову ложку ягід чи кореня шипшини і 1 столову ложку спориша. Залити все 1 літрою окропу і кип’ятити 20 хвилин. Потім суміш 10 хвилин настояти, процідити і додати 2 столові ложки солі. Змочити в цьому утвореному розчині пов’язку, віджати її та висушити. Носити пов’язку 10-12 днів, після чого процедуру повторити.
Лікування листям алое, медом, вином та спиртом
     Взяти листки алое 3-х річного віку (які не поливані 5 днів) і помолоти їх на м’ясорубці. Взяти 150 грам алое, 250 грам меду, 350 грам червоного вина і 10 грам спирту. Все ретельно перемішати і настояти 7 днів. Вживати утворені ліки по 1 чайній ложечці 3 рази на день.
Лікування липовим медом, листками алое, кукурудзяною олією, березовими бруньками і липовим цвітом

     Для покращення відходу мокротиння потрібно взяти 1.3 кілограми липового меду (це приблизно буде 1 літрова банка), 1 стакан порізаних листків алое, 200 грам кукурудзяної олії, 150 грам березових бруньок і 50 грам липового цвіту. Перед приготуванням ліків помиті листки алое необхідно поставити в холодильник на 5-7 днів.
     Приготування ліків: розтопити мед і додати до нього подрібнене листя алое, після чого суміш добре пропарити. Окремо заварити березові бруньки і липовий цвіт заливши їх 2 стаканами води та прокип’ятивши 1-2 хвилини. Після цього відвар процідити, віджати і додати його до охолодженого меду. Утворену суміш добре розмішати і розлити в пляшки, при цьому в кожну пляшку додати кукурудзяної олії. Перед вживанням суміш збовтувати і пити її по 1 столовій ложці 3 рази на день. Зберігати такі ліки необхідно в прохолодному місці.
Лікування гілками ялини, бруньками сосни, листками мати-й-мачухи та медом

     Взяти в рівних кількостях кінчиків гілля ялини, соснових бруньок і молодих листочків мати-й-мачухи. Все ретельно перемішати, вільно скласти в банку і до верху залити медом. Банку потрібно закрити капроновою і кришкою і поставити в погріб на 1 місяць. Пити приготовлені ліки по 1 чайній ложечці 4-5 разів на день.
Лікування молоком та вівсом

     Закип’ятити 3 літри коров’ячого молока, додати до нього 1 стакан добре промитого вівса і все поставити на маленький вогонь для того, щоб овес добре упарився. Коли молоко стане одного кольору і вівсом, суміш необхідно процідити і пити гарячим по 1 стаканові ввечері перед сном. Пити таку суміш до тих пір, поки повністю не зникне кашель.
Лікування молодими соняшниковими зернами, спиртом і медом

     Як тільки зацвіте соняшник і з’являться молочної спілості зернята (молочко замість зерен) необхідно взяти 100 грам такого зерна і помолоти їх на м’ясорубці. Потім додати до них 300 грам травневого меду і 0.5 літри спирту. Все добре перемішати і поставити на 1 тиждень в темне місце. Потім суміш процідити і пити по 1 столовій ложці 3 рази на день за 15 хвилин до їжі.
Лікування корою аличі

     1 чайну ложечку кори аличі залити 1 стаканом окропу і поставити в духовку на 30 хвилин. Після цього відвар із кори процідити і пити його по 0.3 стакана 3 рази на день.
Лікування козячим жиром та медом

     На грудну клітку нанести розтоплений із медом козячий жир, які взяті в рівних кількостях. Зверху необхідно накрити грудну клітку компресним папером і добре укутати. Таке лікування необхідно здійснювати при затяжному бронхіті.
Лікування часником і молоком

     Потовкти 5 зубчиків часнику і вкинути їх в 1 стакан кип’яченого молока. Суміш перемішати і пити теплою по 2 столові ложки 3-5 разів на день.

12 коментарів:

  1. Моему соседу, больному Астмой, при приступе неплохо помогает вот этот рецепт...
    Нужно выпить 1-2 ст. ложки обычной питьевой соды и положить под язык пару крупинок соли, лучше морской!

    ВідповістиВидалити
  2. Елена
    Вот это действительно хорошо помогает, проверено - Лікування часником та лимонами

    ВідповістиВидалити
  3. Все ети способы проверены и действительно помогают.

    ВідповістиВидалити
  4. Большое спасибо, помог способ лечения чесноком и молоком, болезнь как рукой сняло.

    ВідповістиВидалити
  5. Все отлично помогает.хорошо что есть такие люди,которые все сюда пишут..

    ВідповістиВидалити
  6. Отличный блог,полезные рецепты. Этот способ лечения астмы очень действенный, а главное, состав компонентов натуральный, без всякой химии.

    ВідповістиВидалити
  7. Дякую авторові за змістовний матеріал щодо лікування астми, особливо зацікавила мене інформація про лікування цього недугу за допомогою меду та часнику. Найближчим часом обов"язково спробую його при лікуванні свого родича.

    ВідповістиВидалити
  8. Сочетание меда, лимона и чеснока всегда помогает. Эта смесь очень хорошо укрепляет иммунитет. У нас в семье делается водяная настойка на этих трех компонентах и принимаем с октября по апрель. Никто не болеет.

    ВідповістиВидалити
  9. Дякую за рецепти. Відсьогодні спробую щось давати сину.

    ВідповістиВидалити
  10. люди добрі всі рецепти можна застосувати лише тим які не мають астми і алергии, а просто затяжні застудив іншому випадку вони лише шкодять.

    ВідповістиВидалити
  11. Мед с лимоном и чесноком это прежде всего кладезь витаминов. Поэтому у кого нет аллергии хуже не будет.

    ВідповістиВидалити