5 травня 2012 р.

Лікування болю голови народними методами

Лікування часником

     До скронь голови необхідно прикладати часникову кашу.
Лікування соком картоплі

     Треба пити сік із сирої картоплі по ¼ стакана 3-4 рази на день.
Лікування цибулею

     Розрізати цибулю на 2 частини і прикладати її до скронь голови.
Лікування капустою

     Метод №1: До скронь і чола необхідно прикладати листки свіжої капусти.
     Метод №2: Можна також прибинтувати до чола листок капусти, але спочатку його необхідно пом'яти, для того щоб він пустив сік. Цим соком змастити впадини за вухами і зап’ястя рук.
Лікування лимоном та вазеліном
     Взяти свіжу шкірку з лимона, очистити її від білої маси і прикласти до скронь вологою стороною. Потримати шкірку деякий час. Скоро під шкіркою появиться червона пляма, яка буде гріти і свербіти. Головна біль зникне, а червону пляму необхідно змастити вазеліном.
Лікування звіробоєм

     Взяти 1 столову ложку трави звіробою, залити її 1 стаканом окропу і прокип’ятити 15 хвилин. Коли відвар трішки охолоне його потрібно процідити і пити по ¼ стакана 3 рази на день або по 1 столовій ложці після їжі.
Лікування соком чорної смородини

     При сильних головних болях необхідно пити свіжий сік із чорної смородини.
Лікування квітами конюшини

     Метод №1: Взяти 1 столову ложку квітів конюшини берегової, залити 1 стаканом окропу і настояти 30 хвилин. Після цього настойку процідити і пити по ½ стакана 3 рази на день.
     Метод №2: 1 чайну ложечку квітів конюшини залити 1 стаканом води і кип’ятити на малому вогні 5 хвилин. Пити такий відвар по 1 столовій ложці 4-5 разів на день, якщо паморочиться в голові.
Лікування ягодами полуниць і соком калини

     Для того, щоб не боліла голова, необхідно їсти свіжі ягоди полуниць, а також пити свіжий сік з калини.
Лікування медом та яблучним оцтом

     Потрібно щоденно вживати під час їжі 1 чайну ложечку меду з 1 чайною ложечкою яблучного оцту.
Лікування корицею, цукром і маслом
     При болях голови від простуди взяти кориці і залити її гарячою водою (але не окропом). Після цього додати ще трішки цукру і настояти суміш 30 хвилин. Пити такий відвар через кожну годину по 2 ковтки. При сильному головному болю крім відвару можна зробити компрес на голову з несолодкого настою кориці. Вмочити в настій чисту ганчірку і прикласти її до чола і скронь.
     Якщо кориці є багато, то її можна розтерти з маслом і цим кремом змастити чоло і скроні. Але перед цим необхідно добре вимити обличчя з милом, щоб крем гарно всмоктався в шкіру.
Лікування лимоном

     При сильних головних болях треба змастити чоло і скроні натертою кашкою лимона (разом з шкіркою). Якщо при цьому у хворого висока температура, то натерту кашку з шкіркою лимона треба трішки підігріти.
Лікування прополісом і спиртом

     30 грам прополісу розчинити в 100 грамах спирту. 50 крапель такого настою накапати на шматочок хліба, який після цього потрібно з’їсти. В результаті головний біль швидко зникне.
Лікування склом

     Коли болить голова необхідно притиснутися чолом до віконного скла, адже скло нейтралізує електростатичний заряд, який накопичився на шкірі і викликає хворобливі відчуття.
Лікування часником, олією та лимонним соком

     Взяти 1 головку часнику середньої величини. Потовкти її на кашку і залити 1 стаканом нерафінованої олії. Вживати цю суміш по 1 чайній ложечці 3 рази на день за 30 хвилин до їжі, додаючи до неї 1 чайну ложечку лимонного соку. Курс лікування 1-3 місяці. Після першого курсу лікування зробити 1 місяць перерви і процес повторити.
Лікування картоплею та цукром

     Почистити і зварити 1 кілограм картоплі (варити без солі). Воду злити, а картоплю їсти цілий день, посипаючи її цукром. При цьому весь день нічого не пити.
Лікування яблуками

     При головних болях потрібно щоденно їсти свіжі терті яблука.
Лікування листками лопуха

     Метод №1: Листки лопуха залити окропом і перед сном на 15-20 хвилин прикласти обпарені листки на тім’я. При цьому обмотати голову целофаном, а потім зверху рушником.
     Метод №2: Листок лопуха помити в холодній воді і зворотною стороною прикласти до хворого місця голови. Зверху голову обмотати теплою хустиною. Забрати лопух коли голова перестане боліти. Листки можна сушити літом, а зимою розмочувати їх в теплій воді і робити із них компреси.
Лікування травою дзвіночків

     1 столову ложку подрібненої трави дзвіночків розвести в 1 стакані окропу. Вживати такий настій по 1 столовій ложці 3 рази на день.
Лікування бузком

     Прикладати до скронь і чола свіже листя бузку. Воно гарно допомагає при головних болях.
Лікування зеленим чаєм та м’ятою

     Зробити міцну заварку із зеленого чаю і додати до неї трішки м’яти. Випити кружку такого чаю і через 15-20 хвилин біль голови проходить.
Лікування кропивою, ромашкою та бузиною

     Взяти 2 гілочки сухої кропиви, трошки ромашки і сухих квітів бузини. Все залити гарячою водою і настояти деякий час. На хустку поставити целофан, а на нього ганчірку намочену в цій настойці. Такий компрес прикласти до чола або голови. Зверху замотати голову теплою хуткою і 1-1.5 години потримати компрес. Потім його зняти, замотати голову теплою хусткою і лягти спати. Таку процедуру проводити декілька днів.
Лікування соком моркви

     При головних болях пити 3-4 рази на день сік моркви. Разова доза – 1 стакан.
Лікування насінням цибулі та винним оцтом

     20 грам насіння цибулі залити 200 грамами винного оцту і настояти 2-3 години, періодично струшуючи. Такий настій необхідно закапувати в ніс.
Лікування квітами жасмину і олією

     Насипати в банку квітів жасмину і залити їх олією. Банку щільно закрити і настояти квіти на сонці 40 днів, час від часу збовтуючи. Таку настойку потрібно зберігати в темному місці і натирати нею болючі місця на голові.
Лікування плодами малини та вином
     В пляшку насипати плодів малини і залити її червоним сухим вином. Пляшку щільно закрити і настояти малину 3 тижні в темному прохолодному місці.
Лікування бурштином та спиртом

     Треба взяти 50 грам бурштину, розбити молотком на дрібні кусочки та залити його пляшкою спирту і поставити на 2 тижні в темне місце. Кожного дня пляшку струшувати 3 рази. Через 2 тижні бурштин процідити, а камінчики знову засипати спиртом. Такою настойкою натирати чоло та скроні.
Лікування насінням кропу і цукром

     10 столових ложок сухого насіння кропу помолоти в кавомолці і додати 20 столових ложок цукру. Все добре перемішати. В результаті вийде півлітрова банка суміші, яку необхідно вживати по 1 чайній ложечці 3 рази на день за 20-30 хвилин до їжі. Випити всю суміш, а потім зробити перерву на 2 тижні і повторити курс лікування.
Лікування лимоном, часником та медом

     Помити 3 лимони, порізати їх і без кісточок помолоти на м’ясорубці. Потім додати 3 головки часнику помелені на м’ясорубці, а також дати ще 3 столові ложки меду. Все помістити в 3 літрову банку і залити 2.5 літрами кип’ятку. Суміш перемішати , щільно закрити кришкою і настояти 3-4 дні. Після цього настойку процідити і поставити на зберігання в холодильник. Перед вживанням настойку потрібно збовтувати. Пити її зранку натще по 50 грам за 30 хвилин до їжі або по 1 столовій ложці 3 рази на день перед їжею.
Лікування плодами груші

     Зварити густий відвар із грушок і робити з нього примочки до чола.
Лікування корою верби і горілкою

     Кору верби висушити в темному, прохолодному місці. 25 грам сухої кори верби залити пляшкою горілки і настояти в прохолодному місці 10 днів, періодично збовтуючи. Потім суміш процідити і пити по 25-30 крапель 3 рази на день до їжі, запиваючи водою.
Лікування лимонами та медом

     500 грам лимонів перемішати з медом і вживати по 1 столовій ложці зранку та ввечері перед сном.
Лікування грецькими горіхами, ізюмом і сиром

     Для того щоб уникнути головних болей необхідно щоденно їсти натще грецькі горіхи, ізюм та свіжий сир.
Лікування цибулею та горілкою

     Почистити 1 цибулину, натерти її на тертці і витиснути сік. Вилити його в блюдце і додати до нього 1 чайну ложечку горілки, щоб сік цибулі не був липким. Втирати утворену суміш в шкіру голови. Біль проходить зразу. Курс лікування 10 разів через день.
Лікування насінням льону, імбирною пастою та молоком

     Вживати перед сном 1 чайну ложечку насіння льону з 1 стаканом теплого молока, одночасно змащувати імбирною пастою за вухами при болях в потилиці, що означає наявність токсинів в кишечнику.
Лікування камфорною олією

     Коли паморочиться в голові, то необхідно подихати 3-5 хвилин камфорною олією.

5 коментарів:

  1. Полезные и действенные советы, в частности зеленый чай с мятой, мед с лимоном и др. (которые пробовал сам). И что самое важное - все ингредиенты натуральные, недорогие и довольно распространенные.
    Спасибо за интересную статью.

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую.Це мені підходить.

    ВідповістиВидалити
  3. а де купити комфорну олію

    ВідповістиВидалити