1 травня 2012 р.

Народні методи лікування асциту (водянки)

Лікування петрушкою та молоком

     Вимити і нарізати 800 грам листя і корінців петрушки, залити їх свіжим домашнім молоком і поставити в не дуже гарячу духовку або піч. Після цього суміш необхідно процідити і пити по 2 столові ложки кожної години. Всі ліки треба випити напротязі дня.
Лікування листками розмарину і червоним вином

     1 столову ложку подрібнених листків розмарину залити 1 літрою червоного вина і настояти 7 днів. Таку настойку необхідно пити теплою по 3 столові ложки за 15 хвилин до сніданку і ввечері перед сном.
Лікування сосновими бруньками

     1 столову ложку бруньок сосни залити 1 стаканом окропу і накрити кришкою. Робити це потрібно ввечері, щоб всю ніч бруньки настоювалися. Ранком настойку розділити на 5 частин і випити її потрібно по 1 частині напротязі дня. Дану процедуру потрібно проводити до повного одужування. Курс лікування може тривати до 1 місяця.
Лікування коренем пирію

     З коренів пирію зробити міцний відвар, який необхідно пити по 1 стаканові 3 рази на день.
Лікування дводомною кропивою

     Корінь, траву і насіння дводомної кропиви потрібно заварити і пити в необмежених кількостях.
Лікування коренем лопуха, стручками квасолі та листям чорниці

     В рівних кількостях взяти кореня лопуха, стручків квасолі і листків чорниці. Все добре перемішати. 1 столову ложку утвореної суміші залити 3 стаканами води і кип’ятити 5-10 хвилин. Пити такий відвар по 1 стакану 3 рази на день.
Лікування бузиною

     Дрібно нарізати коріння бузини і добре висушити. 1 столову ложку висушеного коріння залити ½ літрою води і кип’ятити на малому вогні 15 хвилин. Після цього відвар настояти 5-6 годин, а потім вже пити його по ½ стакана 3 рази на день за 1 годину після їжі.
Лікування хвощем польовим та сухим вином

     100 грам трави хвоща польового залити 1 літрою сухого вина і настояти 2 тижні, при цьому щоденно струшуючи. Потім суміш довести до кипіння і варити на малому вогні 30 хвилин. Після цього суміш процідити і пити по 50 грам 2-3 рази на день до їжі.

1 коментар: