14 березня 2012 р.

Методи лікування безсоння

Лікування відваром гарбуза з медом
     Якщо сон нестійкий та тривожний рекомендовано безпосередньо перед сном пити пів стакана відвару гарбуза з медом. 
Лікування чаєм

     Перед сном випити кружку легкого, солодкого, гарячого чаю. 
Лікування вином

     Випити 30-50 грам доброго вина перед тим як лягати спати. 
Лікування молоком та медом

     Перед сном випити 1 стакан теплого молока або пів стакана води з 1 чайною ложечкою меду.
Лікування шляхом зігрівання ніг теплими носками

     Спати необхідно в теплих, легких, шерстяних носках. 
Лікування цибулею

     Перед сном з'їсти цибулі. Безсоння зникне і буде гарний, міцний, здоровий сон.
Лікування медом та молоком

     1-2 чайні ложечки меду покласти на язик і запити солодким молоком.
Лікування сумішшю хліба, солоних огірків, кислого молока та глини

     Зранку, вдень та перед сном накладати на чоло  на 15 хвилин суміш із хліба, дрібно нарізаних свіжих чи солоних огірків, кислого молока і глини. 
Лікування при допомозі дієти

     Одним із найкращих способів лікування безсоння є дієта з сирих овочів, сирих фруктів і сирих овочевих та фруктових соків.
Лікування чаєм та аптечною ромашкою

     Взяти звичайного чаю і заварити його в пропорції (50:50) із аптечною ромашкою. Пити такий чай перед сном.
Лікування яблучним оцтом та медом

     1 стакан меду змішати з 3 чайними ложечками яблучного оцту. Їсти 1-2 чайні ложечки цієї суміші перед сном.
Лікування насінням кропу та вином "Кагор"

     На маленькому вогні проварити 50 грам насіння кропу в 0,5 літри вина "Кагор". Перед сном пити по 50-60 грам.
Лікування чаєм із калини

     При безсонні необхідно пити чай із калини.
Лікування ранковою росою

     Викупатися в ранковій росі, після чого обгорнутися вологою простинею і чекати до тих пір, доки вона не висохне.
Лікування соком лимона, медом та молоком

     Змішати сік 1-го лимона і 100 грам меду. Перед сном з’їсти 1 столову ложку суміші, а через 20 хвилин запити теплим молоком або чаєм з ромашки.
Лікування сосновими шишками

     Під час цвітіння зібрати, підсушити соснових шишок, після чого витрусити із них пилок. Вживати пилок по 1 грамові 3 рази на день. Він нормалізує сон.
Лікування насінням кропу запашного

     Метод №1: Залити 1 чайну ложечку насіння кропу запашного 300 грамами окропу та настояти суміш 1 годину. Вживати по 100 грам 3 рази на день.
     Метод №2: За 30 хвилин до їжі вжити 1 чайну ложечку насіння сухого кропу.
Лікування пустирником

     Потрібно напротязі 10-30 днів на ніч пити по 21 каплі настойки пустирника аптечного. Можна попити 10 днів 3 рази на день по 21 каплі за 15-20 хвилин до їжі. Або напар трави пустирника (1 столова ложка трави на 1 стакан окропу) пити перед сном по 50 грам або 3 рази на день за 15-20 хвилин до їжі.
Лікування лимонним соком та медом

     Випити перед сном суміш із 2 чайних ложечок меду та соком із 1 лимона.
Лікування сушеним кропом

     Взяти 1 столову ложку сушеного кропу і залити його 1 стаканом кип’ятку. В цьому розчині намочити марлю і прикладати її на лоб в якості компресу.
Лікування насінням конопель

     Взяти 2 столові ложки насіння конопель, потовкти, просіяти та залити їх 1 стаканом гарячої кип’яченої води. Закутати і настояти 30-40 хвилин. Пити теплим за 2 прийоми перед сном – спочатку випити пів стакана за 2 години до сну, через годину випити решту з осадком. Пити обов’язково теплим напротязі 2 тижнів.
Лікування коренем бузини

     1 столову ложку подрібненого кореня бузини залити 1 стаканом кип’ятку і кип’ятити 15 хвилин на малому вогні. Потім суміш відвар настояти 30 хвилин та процідити. Пити по 1 столовій ложці на день.
Лікування гірчичниками, хроном, розсолом із солоних огірків та медом

     Якщо безсоння спричиняється припливом крові до голови, то корисно прикладати гірчичники або натертий на терці хрін до литок ніг. Одночасно з цим рекомендується пити розсіл солоних огірків з медом, який заспокоює (1 столова ложка меду на 1 стакан розсолу з огірків).
Лікування спиртом та валеріаною

     Взяти спиртову настойку з валеріани (продається в аптеці) і нюхати перед сном. Вдихати спочатку в одну ніздрю 2-3 рази, а потім в другу. Через 2-3 місяці після такого вдихання зміцнюється сон. Якщо зранку при цьому лікуванні болить голова, то треба спочатку вдихати 1 раз і через декілька днів дійти до 2-3 вдихань.
Лікування столовим буряком та медом

     Змішати сік столового буряка із медом в пропорції (5:1). Пити по 100-150 грам 2 рази на день до їжі.
Лікування морквою та молоком

     Натерти моркви і змішати її з молоком (1:1) і зварити на малому вогні. Пити теплим 1-2 стакани на день при безсонні.
Лікування квітами ромашки та цвітом липи

     При безсонні необхідно варити та пити чай із квітів ромашки та цвіту липи.
Лікування насінням маку

     Пити макове молоко 6 разів на день по 50 грам. 
Лікування пустирником, плодами бояришника та коренем валеріани
     Взяти по 1 столовій ложці пустирника, плодів бояришника та кореня валеріани. Все залити 200 грамами кип’ятку та настояти 1 годину. Пити по 2 столові ложки 3 рази на день за 20 хвилин до їжі. Курс лікування 2-4 тижні.
Лікування соком лимона та часником

     Взяти 100 грам часнику, потовкти його. Потім витиснути сік із 6 лимонів. Все змішати і суміш викласти в банку з широким горлом і зав’язати його марлею. Настояти ліки 24 дні. Перед вживанням збовтувати. 1 чайну ложечку соку з часником розвести в 100 грамах води і вживати 1 раз на день перед сном.
Лікування квітами ромашки, молоком та медом
     1 чайну ложечку квітів ромашки залити 1 стаканом гарячого молока і настояти 30-40 хвилин. Потім процідити і пити з 1 чайною ложечкою меду 2 тижні для покращення сну.

6 коментарів:

  1. Иногда страдала плохим и беспокойным сном.Когда чувствую что перевозбуждена,то пью мятный чай с медом.А прочитав эту статью выбрала себе еще парочку методов борьбы с плохим сном.Спасибо.

    ВідповістиВидалити
  2. Очень актуальная проблема в наше беспокойное время -вроде и устаешь и должен бы быстро заснуть, а все никак -крутишься час-два, начинаешь нервничать-от этого еще хуже. Обычно спасаюсь успокаивающими таблетками с аптеки, но это явно не на пользу организму-все таки химия никогда не добавляла здоровья. Теперь вот попробую рецепьты из сдешнего арсенала-очень заманчиво звучит, например, лимонный сок с медом, или молоко с медом. Неплохо, конечно, и вино-но , боюсь 30-50 гр результата не даст и я буду превышать норму :)

    ВідповістиВидалити
  3. Замечательно все так доступно и наглядно написано. Страдаю несколько лет бессонницей, нашла себе несколько средств, буду пробовать. Никогда, например не думала о сочетании в борьбе с бессонницей таких продуктов как Молоко + морковь. Надеюсь на положительный результат, люблю молоко и морковь.

    ВідповістиВидалити
  4. Здоровье — это основная значение жизни, оно занимает самую высокую ступень в иерархии потребностей человека. Здоровье — раз из важнейших компонентов людского счастья и одно из водящих условий удачного общественного и экономического становления cdmarf. Реализация умственного, нравственно-духовного, физического и репродуктивного потенциала возможна только в здоровом сообществе.

    ВідповістиВидалити
  5. Если вы хотите заказать упоминания с определенного закупить ссылки для продвижения сайта вебсайта напрямую, слишком принципиально для начала узнать его на наличие конкретных видов ссылок. Проще всего на конкретно в этом ресурсе найти статью, выбрать в ней бэклинк и взглянуть его в коде. Для сего кликните правой кнопкой мышки, откройте рационы, выберите «Посмотреть код». В заключительных версиях CMS WordPress зачастую сталкивается тег nofollow noopener. Это также самое, собственно и классический принадлежность.

    ВідповістиВидалити
  6. Gogetlinks – биржа дает вероятность разместить ссылку с разовой оплатой в статьях ссылки влияют продвижение сайта либо заметках. Размещение доступно как в свежих, например и пространство материалах. В Gogetlinks громадный выбор – 19 034 вебсайта на написания статьи.

    ВідповістиВидалити