6 березня 2012 р.

Лікування ангіни

Лікування яблучним оцтом
     Яблучний оцет розвести порівну з теплою кип’яченою водою. Через кожну годину полоскати горло.
Лікування соком цибулі, медом, гірчичниками та цвітом липи
     Пів стакана соку цибулі змішати з 2 столовими ложками меду. Цією сумішшю помастити добре горло 2-3 рази підряд. Одночасно змочити в цій суміші 2-3 гірчичники і поставити їх на 1 годину до підошов ніг. На ноги одягнути шерстяні носки і пити настій з цвіту липи.
Лікування часником та молоком
     Почистити 5-6 зубків часнику, потовкти його та розвести стаканом солодкого молока. Суміш закип’ятити та охолодити. Пити по 1 чайній ложці декілька разів на день при хворобі верхніх дихальних шляхів.
Лікування домашнім сиром
     Класти компрес на шию з свіжого домашнього сиру намащеного на марлю.
Лікування жабою
     До рота піднести велику сіру або зелену жабу. Дихати прямо на неї. Після цього жаба робить 2-3 кроки і здихає.
Лікування соком цибулі

     Метод №1: Пити по 1 чайній ложечці свіжого соку цибулі 3-4 рази на день.
     Метод №2: Взяти велику цибулю, розрізати її на 2 частини і натерти на терці. Цю масу покласти в стакан, зробити лійку і дихати через неї (робити інгаляцію). Від часу натирання цибулі до часу інгаляції не повинно проходити більше 2 хв., так як цибуля швидко втрачає свої лікувальні властивості.
Лікування відваром із чорниць
     Полоскати горло відваром сухих чорниць. 100 грам сухих чорниць залити 0.5 літрів води і кип’ятити поки кількість води не зменшиться до 0.3 літрів.
Лікування картоплею та оцтом
     Натерти на терці 2 сирі картоплини, змочити їх 1 столовою ложкою оцту. Суміш викласти на марлю або чисту тканину і прикласти до горла. Зверху замотати горло теплою хустиною. Цей компрес прикласти і до лоба при високій температурі. Картоплю слід весь час змінювати на нову.
Лікування коренем хрону
     Метод №1: Почистити хрін, потерти його на терці та витиснути із нього сік. Потім розвести сік кип’яченою водою (1:3) і полокати ним горло напротязі дня.
     Метод №2: Почистити хрін і натерти на терці. Накласти його щільно в банку і закрити кришкою. Через 15-20 хв. відкрити кришку і вдихнути ротом. Затримати повітря в собі на 5 секунд і видихнути через ніс. Повторити процедуру 2-3 рази. Після цього очищуються легені та ніс і ангіна виліковується.
Лікування горобиною та цукром
     Хронічної ангіни можна позбутися, якщо кожного дня їсти по 3 столові ложки горобини перетертої з цукром.
Лікування цибулею, яблуками та медом
     При ангіні їсти кашу з тертої цибулі і тертих яблук та медом до смаку. Вживати суміш по 3 чайні ложки 2-3 рази на день.
Лікування червоним буряком та оцтом
     Натерти на терці червоний буряк та відцідити сік. На 1 стакан соку можна додати кілька крапель оцту. Цим соком полоскати горло. Дане лікування є завжди ефективним.
Лікування розчином лимонної кислоти
     При ангіні полоскати горло 30% розчином лимонної кислоти. Голову нахилити назад і видихати повітря, щоб розчин клекотав в горлі. Полоскати необхідно через кожну годину на протязі дня. Якщо немає цього розчину, то можна взяти на один прийом 2-3 кусочки лимона очищених від шкірки. По черзі брати по 1 кусочкові в рот і старатись тримати його біля самого горла. Спочатку ці кусочки смоктати, а потім ковтати. Процедуру робити через кожну годину і до тих пір, поки не наступить покращення.
Лікування соком цибулі, золотого вуса та медом

     Витиснути сік із 1 великої цибулини, змішати його із соком золотого вуса в пропорції (2:1), додати 1 чайну ложечку меду. Вживати ліки по 1 чайній ложечці 3-4 рази на день.
Лікування розчином соди
     На початку хвороби гарний ефект дає полоскання горла теплим розчином соди (1 чайна ложечка соди на 1 стакан кип’яченої води). Процедуру повторювати 4-5 разів на день.
Лікування теплим солодким молоком та водою «Боржомі»
     Пити тепле солодке молоко, яке можна розбавити мінеральною водою «Боржомі» (без газу).
Лікування оцтом та олією

     Рекомендується покласти на шию компрес із 1 чайної ложечки оцту розведеної в 0.5 літрів підігрітої олії. Компрес робиться так: обмотати шию тканиною змоченою в суміші та добре віджатою. Зверху поставити восковий папір, а потім шар вати або м’який шерстяний шарф. Компрес необхідно тримати 2 години.
Лікування розчином меду

     При запаленні горла необхідно промити і прополоскати рот розчином меду. Це 30% розчин меду приготований на дистильованій чи перевареній воді. Даний розчин не повинен перевищувати 32%.
Лікування інгаляціями із картоплі
     Потрібно робити інгаляції із картоплі. Картоплю брати малу з паростками або навіть лушпайки. Картоплю або лушпайки добре помити і варити в малій кількості води, щоб пара йшла не від води, а від картоплі. Варити необхідно до появи запаху картоплі. Накритися з головою одіялом над каструлею і вдихати пару 10-15 хв. Після інгаляції зразу лягти в ліжко, щоб не простудитись. Процедуру можна робити ранком і ввечері, якщо запальний процес ускладнений.
Лікування керосином для ламп

     Метод №1: При ангіні полоскати горло розчином гарячої води та керосину в співвідношенні (3:1). Керосин має бути очищений (профільтрований через вату). Суміш необхідно добре збовтати і нею полоскати горло рано і ввечері. Або змащувати світлим гасом мігдалини 5 разів на день на протязі 2 днів.
     Метод №2: Профільтрувати керосин через вату і 4 шари марлі. Взяти паличку довжиною як олівець і на один кінець намотати ватку. Опустити паличку в керосин і добре змастити горло. Наступного дня ангіна проходить.
Лікування листками шалфею

     4 чайні ложечки подрібнених листків шалфею, зібраних з верхами під час цвітіння, заварити 2 стаканами кип’ятку, настояти 30 хв. та процідити. Полоскати горло через кожні 3 години.
Лікування квітами ромашки та медом
     1-2 столові ложки висушених квітів ромашки залити 2 стаканами гарячої води, кип’ятити 10-15 хвилин. Потім процідити і додати 1-2 чайні ложечки меду. Даною рідиною полоскати горло через кожні 2 години.
Лікування прополісом

     Споконвіку найефективнішим народним засобом вважається жування прополісу. Цей засіб швидко допомагає, ангіна минає через 2 дні і не дає ускладнень. Що правда, діти не з великим бажанням жують прополіс, бо трішки пече в роті. Відрізати маленький кусочок прополісу завбільшки з ніготь і дати дитині хворій на ангіну.
Лікування лимоном

     Дати хворій дитині на ангіну половинку лимона, щоб жувала. Потім 1 годину не давати дитині нічого їсти. Повторити через 3 години.
Лікування соком подорожника

     Полоскати рот і горло соком чи відваром подорожника. В 1 стакан окропу покласти 4 сушених листочки подорожника і настояти 30 хв. Щоб покращити смак додати пів чайної ложечки меду. Полоскати теплим настоєм щогодини.
Лікування трояндовими пелюстками та медом

     Дрібно натовкти трояндових пелюсток свіжих чи сушених, змішати з медом. Цю смачну суміш довго тримати в роті повільно ковтаючи. Щоб якнайшвидше одужати, потрібно цю суміш тримати в роті в перервах між їжею, можна і вночі.
Лікування молоком та содою

     Здавна відомо, що в біль в горлі пом’якшує молоко. На 1 стакан молока додати пів чайної ложечки соди. Молоко має бути гарячим.
Лікування квітами фіалки духмяної

     Взяти 2 столові ложки квіточок фіалки духмяяної залити 1 стаканом окропу. Полоскати горло і пити по 2 столовій ложки 4-5 разів на день. Це чудовий засіб від ангіни.
Лікування медом та лимонами

     Під час ангіни рекомендовано пити чай із меду та лимонів.
Лікування жовтками, цукром та маслом

     Розтерти 2 жовтки з цукром та додати масла вершкового. Вживати ліки в перерві між сніданком, обідом та вечерею.
Лікування ромашкою та содою

     При хронічному тонзиліті (гострій ангіні) потрібно полоскати дітям горло відваром ромашки через кожні 2-3 години. Можна робити содові інгаляції. На 1 стакан окропу додати 1 чайну ложечку соди. Цей содовий розчин злити в чайник для заварки чаю і дихати, обгорнувши носик цупким папером, через трубочку.
Лікування розминкою вух

     При ангіні треба тягнути кінчики вух донизу і в сторону від шиї. Цю процедуру треба робити перед сніданком, обідом і вечерею на порожній шлунок і до повного одужання. Даний спосіб перевірений на факті.
Лікування маленькою жабою

     В молоко вкинути жабу і через деякий час пити це молоко. Не кип’ятити його і не підігрівати. Це молоко лікує гнійні ангіни.
Лікування квітами картоплі

     На 1 стакан кип’ятку взяти 2-3 квітки картоплі сирі або висушені (більше брати не можна бо квіти отруйні). Заварити квіти як чай, дати трохи постояти і полоскати горло. За 2-3 дні лікується ангіна будь-якої форми. Якщо тільки трішки болить горло, то треба 2-3 рази полоскати його і ангіни не буде.
Лікування сіллю та йодом

     При запаленні горла взяти 0.5 літри води кімнатної температури і всипати в неї 1 повну столову ложку солі. Мішати суміш до тих пір, поки сіль не розчиниться. Додати 4 краплі йоду і знову розмішати. Полоскати горло 3 рази на день поки горло не перестане боліти.
Лікування алое, цукром та горілкою

     В півлітрову пляшку зпід молока до половини нарізати алое і зверху засипати цукром та зав’язати марлею. Настояти 3 дні і залити до верху горілки, а зверху ще раз зав’язати марлею і настояти після цього ще 3 дні. Після цього суміш ретельно віджати та процідити. Отримаємо солодко-гірки лікер. Пити по 1 столовій ложці до повного одужання.
Лікування відваром лушпиння цибулі

     Полоскати горло відваром лушпиння цибулі – 3 чайні ложечки лушпиння цибулі на 0.5 літри води, закип’ятити та настояти 4 години. Після цього суміш процідити та полоскати горло.
Лікування часником

     Потовкти 100 грам часнику та залити його половиною стакана кип’яченої води кімнатної температури. Щільно закрити стакан та настояти ліки 5-6 годин, після чого його процідити та полоскати горло.
Лікування листками каланхое

     Помити та дрібно нарізати листків каланхое, віджати сік і розвести водою (1:1) і полоскати горло декілька разів на день.
Лікування соком алое та медом

     При хронічному тонзиліту (гострій ангіні) змащувати піднебінні мигдалини соком алое змішаним із натуральним медом в пропорції (1:3) щоденно напротязі 2 тижнів, а наступні 2 тижні змащувати через день. Цю процедуру рекомендують проводити наще.
Лікування настоєм чайного дерева, чаєм та цукром

     Полоскати горло семиденним настоєм чайного гриба, адже саме на 7-ий день припадає його найбільша лікувальна активність після заливання рідини. А приготувати настій необхідно наступним чином: у чисту скляну банку налити теплого чаю звичайної міцності, додати цукру (2,5-3 столові ложки на 1 літру чаю), покласти шматок гриба, промитого кип’яченою водою. Банку накрити марлею і поставити так, щоб на неї не падали сонячні промені. Через 7 днів настій перемішати і перелити в інший посуд.
     Чайний гриб є дуже корисним, так як він покращує апетит і травлення.
     Перестояний настій з кислим смаком вживати неможна.
Лікування коренем аїру

     Кожний день 5-6 разів жувати по маленькому кусочку кореня аїру (татарського зілля). Причому кожний кусочок жувати 15-20 хв. Через пів року, рік – людина виліковується від будь-якої ангіни.
Лікування столовим буряком, оцтом та соком золотого вуса

     Натерти на дрібній терці 2 столових буряки, змішати їх з 1 столовою ложкою оцту і 5 столовими ложками соку золотого вуса. Полоскати цим ліками горло 5 разів на день.
Лікявання смолою ялини

     Ангіну можна вилікувати за 1 добу, якщо пожувати 4-5 разів смолу ялини.

Лікування листками алое, цукром та горілкою
     3-4 столові ложки бузини залити 1 стаканом кип’ятку. Кип’ятити на маленькому вогні 5 хв. Потім суміш охолодити, процідити та полоскати нею горло.
Лікування лимонним соком та медом

     1 чайну ложечку лимонного соку змішати із 1 чайною ложечкою меду. Суміш потримати в роті 5-10 хв. і проковтнути.
Лікування пустирником (травою)

     1 столову ложку трави залити 1 стаканом кип’ятку і настояти поки не охолоне. Зробити 1-й ковток і прополоскати горло і виплюнути, а 2-й ковток проковтнути. Так за весь день використати 1 стакан ліків. Процедуру проводити 7 днів. Після цього ніякої ангіни більше ніколи не буде.
Лікування хлорофілом

     Пити рідкий хлорофіл розведений в 1 стаканові води по 1 чайні ложечці 2 рази на день.
Лікування сосновими бруньками

     Робити із соснових бруньок, які продаються в аптеці, інгаляції, полокати нами горло та потрошку пити.
Лікування медом, горілкою та молоком

     Розбавляти 1 столову ложку меду та 1 столову ложку горілки в 1 стаканові гарячого молока. Пити ліки зранку або ввечері.
Лікування листками золотого вуса, алое та цукром

     Дрібно порізати листки золотого вуса і алое (порівну). Засипати їх в півлітрову банку таким чином, щоб половина банки була порожньою і все засипати цукром. Зав’язати банку марлею та настояти 3 дні. Після цього суміш процідити та відстояти сировину. Отримаємо солодки лікер. Пити його по 1 чайній ложечці 3 рази на день до повного оздоровлення.
Лікування медом, червоним перцем, соком золотого вуса та лимона

     1 чайну ложечку меду залити лимонним соком, додати щіпку червоного меленого перцю, добре перемішати і залишити на 1 годину. Потім додати 1 столову ложку соку золотого вуса. Вживати суміш 2-3 рази на день до повного зникнення болей в горлі.
Лікування хлібом та молоком

     Кусочок білого хліба вкинути в кипляче молоко, так щоб він добре просочився. Цей хліб смоктати теплим як цукерку, а потім з’їсти. Робити дану процедуру 3 рази на день.
Лікування корою дуба та квітами липи

     Заварити 70 грам кори дуба і 30 грам квітів липи для полоскання рота і горла.

Лікування ряскою та горілкою
     1 столову ложку ряски добре помити, порізати та залити 1 стаканом горілки. Настояти в темному теплому місці 1 тиждень періодично перемішуючи. Потім суміш процідити та пити по 15-20 крапель 2-3 рази на день до їжі.
Лікування соком моркви та медом

     Змішати 100 грам соку моркви з 1 столовою ложкою меду і розбавити порівну кип’яченою водою. Випити ліки утримуючи їх 1-2 хвилини в роті.
Лікування квітами ромашки та липи

     Заварити 40 грам квітів липи і 60 грам квітів ромашки аптечної. Пити по 50-100 грам ліків 3-4 рази на день після їжі.
Лікування червоним буряком, молоком та сіллю

     Натерти на терці 100 грам червоного буряка, через марлю витиснути сік. Влити до нього 1 столову ложку молока та всипати трошки солі, суміш розмішати. Додати до неї 50 грам води. Полоскати горло через кожні 3 години.
Лікування прутиками малини та медом
     Взяти стару суху гілку малини довжиною 50 см., поламати її на дрібні кусочки, залити кип’ятоком і настояти 10 хв., а потім 5 хв. прокип’ятити. Після цього відвар процідити да додати 2-3 столові ложки меду. Лягти в ліжко під ковдру і пити відвару скільки зможете. Залишок вилити, а наступного дня приготувати свіжу порцію. Курс лікування 5-10 днів.
Лікування здором, соком золотого вуса та каланхое

     1 чайну ложечку здору (внутрішнього свинячого сала) змішати з 1 чайною ложечкою соку золотого вуса та 1 чайною ложечкою соку каланхое. Суміш взяти на кінчик чайної ложечки та змастити горло. Зробити таких 3 процедури.
Лікування лимонами, цукром та медом

     Лимони облити кип’ятком і помолоти на м’ясорубці. Розділити лимони на 2 частини. В одну додати цукор, а в іншу мед (на око). Потім дві суміші розкласти в різні банки. Пити по 1 столовій ложці рано соку з цукром, а ввечері перед сном – з медом. Нічим не запивати. Зберігати ліки в холодильнику, а за 1 годину до вживання витягати його.
Лікування яйцем

     Свіже яйце розбити в стакан, розмішати і додати кип'яченої теплої води. Все добре перемішати. Цією сумішшю полоскати горло 5-6 разів на день. Вся нечисть з рота осяде на яйце і виведеться.
Лікування гречаною крупою

     Гречану крупу підігріти на сковороді, насипати в панчоху і обмотати навкруги шию. Біль горла проходить і ангіна невдовзі виліковується.
Лікування червоною глиною і оцтом

     Якщо висока температура при ангіні, необхідно взяти 1 стакан червоної глини і перемішати добре з 1 стаканом оцту. Зробити компрес і прикладати його до п'ят.
Лікування листками лободи

     Взяти 2 чайні ложки листків лободи і 1 стакан кип'ятку. Все добре перемішати. Коли суміш трішки охолоне і буде теплою полоскати горло.
Лікування листям горіха

     20 грам недозрілих молодих листків або недозрілих плодів грецького горіха залити 200 грамами кип'ятку. Настояти 20 хв. і пити по 1 столовій ложці 3 рази на день. Цією настойкою можна полоскати горло при сильних болях.

4 коментарі:

  1. Действительно, поучительная статья.
    Рецепты не сложные и действительно действующие.

    ВідповістиВидалити
  2. Мне всегда помогало полоскание горла таким раствором -
    1ч ложка соли.
    1ч ложка соды
    5 капель йода
    Полоскать горло нужно как можно чаще (несколько раз в день ) и как можно дольше .

    ВідповістиВидалити
  3. очень интересные и полезные вещи

    ВідповістиВидалити